Závislost nezávislého portálu www.desitkar.cz?

Již poněkolikáté se na sociálních sítích Prahy 10 otevřelo téma portálu desitkar.cz a jeho facebook profilu.

Nevím a ani nebudu spekulovat o tom, kdo tyto aktivity financuje, ale věřím, že se žádný subjekt k podpoře tohoto projektu veřejně nepřihlásí. Jeho obsah se dá rozdělit do dvou částí. První jsou prakticky doslova převzaté informace z oficiálních zdrojů městské části MČ Praha 10. Druhou pak tvoří účelové lži o opozičních zastupitelích, kteří jsou městské části z nějakého důvodu svou aktivitou nepohodlní a to včetně mé osoby a v poslední době především o Renatě Chmelové.

Začněme ale od začátku:

Tiskový mluvčí MČ Praha 10 má přítele a není to jen tak ledajaký přítel. Být Forest Gump, pak by zřejmě řekl: „Je to můj úplně vůbec nejlepší přítel“.

Znají se již ze studentských let na FSV UK, kdy spolu i natočili krátký (a mimochodem i poměrně vtipný) film, jsou spoluhráči ve sportovním oddílu Pistol Shrimps a také spolu donedávna působili ve společnosti Promosharks, která však před nedávnem z webu překvapivě zmizela (naštěstí mi zůstal printscreen kontaktních informací).

Tímto přítelem je pan Martin Holzknecht.

Kamarádi ale mají mezi sebou malé tajemství. Martin Holzknecht panu Novákovi pravděpodobně nikdy neřekl, že je také šéfredaktorem portálu desitkar.cz, kde vystupuje pod jménem „Martin, student FSV UK“. Mám k dispozici svou korespondenci, kde mi Martin Holzknecht odpovídá jménem portálu desitkar.cz přímo z adresy desitkar@gmail.com.

Ptám se tedy pana Vítka Nováka:

Tiskový mluvčí neví, kdo je za portálem desitkar.cz, který jak sám uvádí, je v úzkém kontaktu s MČ Praha 10?

A především: Jsou dosavadní články o nepohodlných zastupitelích na portálu desitkar.cz, a v poslední době především primitivní kampaň proti Renatě Chmelové, psány (pravděpodobně) „na objednávku“ radnice MČ Praha 10 a s jejím vědomím?

Pro snadnější orientaci v popsaných vztazích jsem pro Vás připravila krátkou prezentaci, která shrnuje pouze můj pohled na vazby mezi desitkar.cz a tiskovým mluvčím MČ Praha 10.